Naši učenici zaslužuju samo najbolje: Nova škola za novo vrijeme!

Dugogodišnjem radom menadžmenta i zaposlenika škole uspjeli smo obezbijediti solidne uslove za rad u skladu sa zahtjevima novog vremena. Naši učenici i profesori zaslužuju samo najbolje i mi se borimo da u tome uspijemo. Obezbijedili smo laptope, projektore i dvije smart table u svim učionicama na drugom spratu škole. Cilj nam je da sve učionice u dogledno vrijeme budu opremljene IT opremom i nadamo se da ćemo u tome što prije uspjeti. Ovaj cilj smo prenijeli u našu misiju: Mi pratimo moderne obrazovne trendove, težimo partnerstvu sa roditeljima i lokalnom zajednicom, a u centru svih naših aktivnosti je učenik. Sretna i zadovoljna djeca i roditelji su naš krajnji cilj. Naša parola je: Nova škola za novo vrijeme!

Vrijeme u kojem živimo karakteriše se brzim razvojem nauke, tehnike i tehnologije, a samim tim dolazi i do naglog povećanja znanja. Svi težimo da znamo što više, a eksplozija i ekspanzija naučnih znanja raste iz dana u dan. Samim tim dolazi do tehničkog progresa i potrebe da se u oblast obrazovanja uvede savremena tehnologija.

U sadašnjoj situaciji kada napredak u tehnologiji ide neslućenim brzinama, njegova velika uloga je u obrazovnim institucijama.

Značaj tehologije u obrazovanju ili poznatije kao „kompjuterska revolucija“ pomaže pri radu mladima u školama, te im olakšava put koji trebaju preći da bi došli to traženog riješenja. Uz pomoć savremene tehnologije mladi mogu dodatno razvijati svoje sposobnosti, pruža im se prilika da na kreativniji i zabavniji način pristupe usvajanju i proširenju svoga znanja.

Dvije učionice u našoj školi su opremljene elektronskim tablama, koje se još nazivaju i interaktivne i pametne table, koje nastavu čine interaktivnom, multimedijalnom, dinamičnom i zanimljivom. Na interaktivnim tablama se, pomoću posebnih olovaka ili prsta, može pisati, zaokruživati i crtati, a mogu se i raspoređivati elemenati po tabli. Sve je u službi interaktivne nastave.

U školi je umreženo i konektovano na ADSL internet 40 računara.