Dan škole

https://vimeo.com/547260728

                                                 Dan škole 10.05.2021. godine

Dragi učenici, zaposlenici i svi oni kojima JU Mješovita srednja škola“Bosanski Petrovac“ nešto znači : Sretan vam Dan škole.

Da se podsjetimo, srednja škola u Bos.Petrovcu djeluje od 1960./61. godine kada su upisani prvi učenici gimnazije.  Od školske 1970./71. godine spajanjem više struka i zanimanja i objedinivši gimnaziju i ŠUP, prerasta u Srednjoškolski centar “Radivoj Rodić”.

Nakon rata škola je nastavila s radom 21.11.1995. god pod nazivom JU Mješovita srednja škola “ Bosanski Petrovac”. Nakon raspuštanja Tranzitnog centra iz dijela škole, novčanom pomoći Kantonalnog ministarstva obrazovanja i donacijom USAID-a, rekonstruiran je i osposobljen ukupni prostor škole. Na Dan učitelja, 5. oktobra 2010. god. Škola je svečano obilježila 50 godina postojanja srednje škole u Bosanskom Petrovcu. U ovo školskoj godini obilježavamo 60 godina srednjoškolskog obrazovanja. Danas se susrećemo sa izazovom življenja u vremenu pandemije. U ovakvom vremenu organizujemo odgojno-obrazovni rad da težimo učenicima pružiti što je više moguće znanja, vještina, ali i podrške i razumijevanja, uz sva nastojanja da prevaziđemo nastalu situaciju. U proteklih 60 godina postojanje srednje škole u Bosanskom Petrovcu zabilježeno je mnogo izazova, transformacija i reorganizacija. Naša škola je iznjedrila mnoštvo uspješnih generacija koje pronose dobar glas Bosanskog Petrovca i Mješovite srednje škole“ Bosanski Petrovac“ širom planete.

Koristim priliku da se zahvalim  svim sudionicima nastavnog procesa. Našim odgovornim učenicima koji su pored učenja posvetili drugim vannastavnim aktivnostima, roditeljima koji imaju povjerenja u kolektiv i naravno profesorima koji su ovim otežanim okolnostima pokazali dostojanstvo nastavničke profesije i sa uspjehom iznose i ovu za rad veoma tešku školsku godinu.

 

                                                                          

                                                                                                                                                       Nedret Delić,prof.